Συγκλονιστική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική είναι η εικόνα από το νέο βίντεο κάμερας ασφαλείας στο οποίο φαίνεται καθαρά η πτώση του Boeing της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Ροστόφ ον Ντον, στην νότια Ρωσία.

Η κλίση που έχει το αεροσκάφος και η μεγάλη ταχύτητά του δεν δείχνουν προσπάθεια προσέγγισης για την προσγείωση αλλά μάλλον αποκαλύπτουν απώλεια ελέγχου για κάποιο λόγο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροσκάφος Boeing 737-800 συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 62 επιβαίνοντες σε αυτό. Οι περισσότεροι ήταν ρωσικής καταγωγής.

Απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής αναμένεται να δοθούν από τη μελέτη των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, τα οποία έχουν ανακτηθεί αλλά έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, συνεπεία της σφοδρής πρόσκρουσης του αεροσκάφους στο έδαφος, της έκρηξης και της διάλυσής του, όπως φαίνεται άλλωστε και στο νέο βίντεο.

«Τα μαύρα κουτιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μηχανολογικά. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την επιθεώρησή τους, ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης» ανέφεραν τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Κύπριος Αριστος Σωκράτους, 38 ετών.