Ισοπαλία (1-1) για Ηρακλή και Βέροια στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με γκολ του Ανάκογλου (9′).

Κυρίαρχη στο πρώτο εικοσάλεπτο η Βέροια, ενισχυτικό για την παρουσίας της οποίας αποτέλεσε το γρήγορο προβάδισμά της στο σκορ. Στο 9’, μετά από γύρισμα του Καϊκούτ από τα αριστερά, ο Ανάκογλου πετάχτηκε στην περιοχή και με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας… λογαριασμό σε γκολ στο ματς.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, στην πορεία, το παιχνίδι, με τους Ημαθιώτες έχουν τον έλεγχο και τον Ηρακλή να μην μπορεί να φανεί απειλητικός στα καρέ του Καντιμοίρη.

Μοναδικός με ενέργεια και φρεσκάδα για το «Γηραιό», ο Βέλλιος, ο οποίος έψαχνε να βρει την ευκαιρία για να πράξει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: να σκοράρει. Συνθήκη που διαμορφώθηκε στο 28’ από το… πουθενά. Ο Σαραμαντάς έκανε σέντρα από τα αριστερά, χωρίς αυτή να… γεμίζει το μάτι, ο επιθετικός των «κυανόλευκων» έπιασε στον αέρα την κεφαλιά, «νίκησε» τον Καντιμοίρη και έκανε το 1-1. Τέρμα που αποτέλεσε το 11ο, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, για τον Βέλλιο.

Η ισοφάριση από τους Θεσσαλονικείς «ζωντάνεψε» το παιχνίδι. Για ένα τρίλεπτο, μετά το γκολ, ο Ηρακλής κινητοποιήθηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, η Βέροια, εντούτοις, «απάντησε» άμεσα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της. Βρέθηκε, μάλιστα, κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της σε τρεις περιπτώσεις, με τον Χουάντερσον να λειτουργεί σωτήρια για τους «κυανόλευκους» στις δύο από αυτές.

Στο 38’ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Γιουσούφ και στο 45’ , με γροθιές, αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του σε προσπάθεια του Μαγιέφσκι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από νέο σουτ του Γιουσούφ, η μπάλα έφυγε άουτ για τους φιλοξενούμενους.

Ομοιο το σκηνικό στο γήπεδο, στην επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τη Βέροια να παραμένει ενεργητικότερη, να πιέζει τον Ηρακλή και τον τελευταίο να συνεχίζει να έχει παθητικό ρόλο.

Στο 65’ ο Μαγιέφσκι βρέθηκε, εκ νέου, σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, η μπάλα, όμως, έφυγε δίπλα από τον Χουάντερσον. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι, ανεβάζοντας ρυθμούς, απείλησαν πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιντζόγλου (σουτ-άουτ). Ο τελευταίος απείλησε ξανά στο 75’, προσπάθεια που εξουδετέρωσε επιτυχημένα ο Καντιμοίρης.

Στο 83’ ο Ναζλίδης, με τρομερό σουτ, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Χουάντερσον, με τον Ηρακλή να χάνει τη σημαντικότερη ευκαιρία να σκοράρει και να κερδίσει τον αγώνα. Στο 88’, ο νεοεισελθόντας Ρομάνο, «έπιασε» την κεφαλιά και σημάδεψε το δοκάρι.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (85’ Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46’ Λουκίνας), Λεοζίνιο (79’ Ρομάνο), Βέλλιος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (80’ Αμπντούν), Ανάκογλου (90’+ Πούγγουρας), Καϊκούτ (73’ Ναζλίδης)