Οι Σύροι αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι ανταρτικές δυνάμεις κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος στη δυτική Συρία, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το αν καταρρίφθηκε από πύραυλο ή αντιαεροπορικά πυρά.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ανταρτική οργάνωση κατέρριψε το αεροσκάφος στην επαρχία Χάμα εκτοξεύοντας δύο θερμικούς πυραύλους και ότι μάλλον επρόκειτο για συριακό πολεμικό αεροσκάφος. Ωστόσο η οργάνωση ανταρτών Τζάις αλ Νασρ ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με αντιαεροπορικά πυρά. Δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Οι δυνάμεις των ανταρτών της Συρίας έχουν καταρρίψει κατά τη διάρκεια της σύρραξης συριακά αεροσκάφη με αντιαεροπορικά πυρά. Έχουν ζητήσει από διεθνείς υποστηρικτές τους, όπως η Σαουδική Αραβία, την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συριακά και τα ρωσικά αεροσκάφη. Αλλά έχουν δηλώσει ότι τέτοια οπλικά συστήματα δεν τους έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής, εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να καταλήξουν στα χέρια οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.