Σε 2.250 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 950 άτομα.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» θα καταπλεύσει στις 10:25 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με 598 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 457 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 141 από τη Χίο. Στις 11:15 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος» με 349 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο. Περίπου 20 λεπτά αργότερα θα καταπλεύσει στο λιμάνι το blue star 2 από Δωδεκάνησα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι το πλοίο έχει παραλάβει μόνο 3 πρόσφυγες από την Κω.

Το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν τρία πούλμαν με 200 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το Βόλο. Νέα μετακίνηση προσφύγων αναμένεται να υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή το πρωί κατά πάσα πιθανότητα προς το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα αλλά και στα Διαβατά.