Το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης την Παρασκευή φιλοξένησε για λίγες ώρες τον Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Μετά από μία σύντομη παρουσίαση του έργου του στους μαθητές, ο κ. Βούλγαρης απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την δουλειά του, για τις εμπειρίες του από τις σχέσεις που ανέπτυξε στη διάρκεια της σκηνοθετικής του πορείας με σπουδαίους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, για την σημασία της κινηματογραφικής τέχνης στη σύγχρονη εποχή καθώς και για τις δυνατότητες της νέας γενιάς να δημιουργήσει καλά έργα και να ευτυχήσει σε μια κρίσιμη εποχή.

Σημαντικό απόσταγμα της σημερινής συζήτησης είναι η προτροπή του σκηνοθέτη στους νέους να «δένονται» μεταξύ τους μέσα από τις παρέες και τη συνεργασία και ό,τι επιλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους να το κάνουν με αγάπη και μεράκι για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο κ. Βούλγαρης έκλεισε τη συζήτηση με τους μαθητές με την θέση του ότι ο κινηματογράφος είναι μιά εκπληκτική τέχνη που μπορεί να λειτουργήσει ως θαυμάσιο παιδευτικό μέσο, γι αυτό και αξίζει να εντάσσεται στο πρόγραμμα των σχολείων η προβολή αριστουργημάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης έδωσε συνέντευξη στην ομάδα των μαθητών του σχολείου που εκδίδει το περιοδικό του Λυκείου.

Το σχολείο ευχαρίστησε τον κ.Βούλγαρη για την παρουσία του και τον χειροκρότησε για την αμεσότητα και τη ζωντάνια με την οποία απευθύνθηκε στα παιδιά και έλυσε τις απορίες τους.