Δεν μπορεί μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Ο -ουσιαστικά- υποβιβασμένος Πανθρακικός πέτυχε μεγάλη νίκη γοήτρου με 2-1 επί του «δικεφάλου του Βορρά» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League και, μάλιστα, με ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Χατζηϊσαία στο 21΄. Ο Ίγκορ στο 50΄ και ο Παπαγεωργίου στο 88΄ ανέτρεψαν τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Τρεις νίκες έχει όλες κι όλες στο πρωτάθλημα ο Πανθρακικός και οι δύο είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό (20/12) και στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι προηγήθηκε πίστεψε ότι θα έπαιρνε εύκολα το «τρίποντο», αλλά τελικά γνώρισε την 3η της ήττα στα 6 τελευταία εκτός έδρας ματς (στα άλλα τρία ήρθε ισόπαλη) κι αν αύριο νικήσει ο Αστέρας Τρίπολης την ΑΕΚ, τότε μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και να μείνει εκτός play offs.

Το συγκρότημα του Τούντορ… δεν βλεπόταν (θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη εάν ο Κροάτης παραμείνει στον πάγκο μετά τη ντροπιαστική ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ), εάν εξαιρέσει κανείς το διάστημα 15΄-30΄ που έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι. Από κει και πέρα ο Πανθρακικός πίεσε, ισοφάρισε γρήγορα στην επανάληψη και σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις που έβγαλε κατάφερε να ανατρέψει εντελώς το σκηνικό και να φτάσει στη νίκη, που ναι μεν τον κρατάει μαθηματικά στη μάχη της σωτηρίας, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα».

Μετά το 15΄ ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, που τον βρήκε να προηγγείται 1-0 του Πανθρακικού. Από τις 11 τελικές προσπάθειες που είχε η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ στο πρώτο μέρος, οι 7 ήταν προς την εστία και μία από αυτές κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Σκόρερ του «δικεφάλου του Βορρά ήταν ο Δημήτρης Χατζηϊσαίας με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πέλκα στο 21΄, σε φάση που η άμυνα των γηπεδούχων «κοιμήθηκε» για τα καλά.

Στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου οι παίκτες του Χατζηνικολάου επιδίωξαν να βγουν στην επίθεση, αλλά στις 3 τελικές προσπάθειες που είχαν η μία είχε κατεύθυνση προς την εστία του Βελλίδη χωρίς να υπάρχει κάποια ανησυχία για τον έμπειρο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ… από τα αποδυτήρια. Ο Ηλιάδης βρήκε ωραία τον Ίγκορ στην περιοχή κι ο Βραζιλιάνος με ξερό αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει τα πάνω κάτω στο ματς, αλλά ο Μπαϊκαρά ενώ βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μετά τη «ψυχρολουσία» της ισοφάρισης βγήκαν στην επίθεση και είχαν δοκάρι με τον Αθανασιάδη στο 67΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λέοβατς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Τελικά, 2 λεπτά πριν το φινάλε ο Παπαγεωργίου με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Βελλίδη και χάρισε τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της Κομοτηνής.

Διαιτητής: Μ.Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Λαδάκης, Παπαγεωργίου – Αντώνης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γ.Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου (71΄ Λαδάκης), Ντιγκινί (90΄+3 Βάλτερ φερνάντεθ)., Ίγκορ (90΄ Νικόλτσης).

ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (57΄ Κάτσε), Χαρίσης (57΄ Αθανασιάδης), Λέοβατς (70΄ Κάκκο), Κίτσιου, Αντώνης, Πέλκας, Μυστακίδης.