Συνέντευξη στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό «TSF» παραχώρησε ο Μάρκο Σίλβα. Ο 38χρονος προπονητής, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην εφετινή σεζόν αλλά και στο ενδεχόμενο παραμονής του στον πάγκο των πειραιωτών τη νέα σεζόν.

«Είμαστε πανάξια πρωταθλητές. Είμαστε σαφώς ανώτερη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες, πιο ανταγωνιστική και αυτό φάνηκε ακόμη και στο Champions League όπου παίζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άρσεναλ. Όμως, ποτέ δεν αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα και γι’ αυτό το εξασφαλίσαμε τόσο σύντομα.

Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, είσαι υποχρεωμένος να έχεις ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, είναι το φαβορί και πρέπει να ζεις με αυτό. Έτσι, η εφετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους.

Στόχος πλέον αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ αλλά και να συνεχίσουμε στον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περαιτέρω συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους».

«Υπάρχουν επαφές αυτή τη στιγμή, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επαφές δεν σημαίνουν τίποτα. Πρώτα, θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο, να αξιολογήσουμε τη χρονιά και στη συνέχεια να δούμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα.

Όμως, να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω. Βέβαια, κάποια στιγμή θα ήθελα να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Είναι ο στόχος κάθε Πορτογάλου προπονητή και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση».