Την ώρα που ο Φερνάντο Αλόνσο διέψευδε πριν από λίγες ημέρες για ακόμη μια φορά τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Formula 1 και τη McLaren-Honda, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωνε ενθουσιασμένος από το νέο μονοθέσιο της Ferrari που μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Το πρωτάθλημα της Formula 1 απέχει τρεις εβδομάδες από την πρώτη εκκίνηση στην Αυστραλία (στις 20 Μαρτίου), με τις προετοιμασίες να εστιάζονται στις δοκιμές των μονοθεσίων και τους οδηγούς που γράφουν υπερωρίες πίσω από τα κόκπιτ.

Οπως όλα δείχνουν, τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές αναμένεται να γράψουν και φέτος οι οδηγοί της Mercedes (πέρυσι τα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας είχαν γράψει 6.121 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν η Sauber με 5.709 χιλιόμετρα και η Toro Rosso με 5.534 χλμ.).

Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ έχουν –και φέτος –χωρίσει τα τσανάκια τους. Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της γερμανικής ομάδας θεώρησαν καλύτερο να γίνονται σε ξεχωριστές ώρες οι δοκιμές του βελτιωμένου μονοθεσίου από τους δύο οδηγούς, παρότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ρόσμπεργκ ανέφερε ότι η κόντρα με τον Χάμιλτον ανήκει στο παρελθόν. Ετσι, για καλό και για κακό, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ξεκινά μόνος του τις δοκιμές του νέου μονοθεσίου W07 από νωρίς το πρωί, ενώ το απόγευμα συνεχίζει ο περσινός πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον. Εως και σήμερα οι δύο οδηγοί έχουν γράψει 328 γύρους στην πίστα της Καταλωνίας και έπεται συνέχεια.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. Οσον αφορά τα αγωνιστικά δίδυμα, οι αλλαγές ήταν ελάχιστες: Mercedes, Ferrari, Williams, Red Bull, Force India, Toro Rosso, Sauber και McLaren έχουν τους ίδιους οδηγούς με πέρυσι και μόνο η Renault έκανε έναν μικρό επανασχεδιασμό, επιστρέφοντας με ιδιόκτητη ομάδα. Ετσι η Renault θα ποντάρει τις αγωνιστικές της ελπίδες στον Κέβιν Μάγκνουσεν και τον Τζόλιον Πάλμερ.

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν όλοι τη νεοσύστατη ομάδα Haas από την Αμερική (η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει εργαλεία), η οποία θα έχει στο δυναμικό της τον Ρομάν Γκροζάν και τον Εστεμπάν Γκουτιέρες. Συνολικά συμμετέχουν 11 ομάδες με 22 πιλότους. Στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συμμετέχει και η Marusia η οποία μετονομάζεται σε Manor.