Ανακοίνωση – απάντηση στην δημόσια τοποθέτηση των Νίκου Τόσκα και Σταύρου Κοντονή εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου. Στην ανακοίνωση αυτή το «τριφύλλι» αναφέρει πως οι Υπουργοί οφείλουν να είναι σοβαροί, ενώ κάνει λόγο για μένους του κ. Κοντονή κατά του Παναθηναϊκού και των φιλάθλων του.

Αναλυτικά:

«Σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν των κ.κ. Κοντονή, Τόσκα για την τακτοποίηση των θυρών 1 και 12 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», η Π.Α.Ε. έχει να παρατηρήσει τα εξής:

– – Οι Υπουργοί οφείλουν να είναι σοβαροί όταν ασχολούνται με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και να ενημερώνονται για τα πραγματικά γεγονότα πριν προβούν σε ανακοινώσεις που τους εκθέτουν.

– – Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ζήτησε, πράττοντας ό,τι προβλέπεται με βάση τους νόμους και τις διαδικασίες της Πολιτείας, την αύξηση της χωρητικότητας των θυρών 1 και 12 κατά 1.800 θέσεις, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση εκ μέρους των φιλάθλων καθώς η έκνομη τιμωρία Κοντονή έχει στερήσει από το γήπεδο της Λεωφόρου 4.800 θέσεις.

– – Η Αστυνομία, ως μη όφειλε και παρά την πραγματοποιηθείσα αυτοψία στις εγκαταστάσεις του γηπέδου από την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν εντόπισε κάποια ουσιαστικό πρόβλημα, αρνήθηκε να επιτρέψει τη διάθεση των 1.800 εισιτηρίων στις θύρες 1 και 12, τηρώντας τις εντολές Κοντονή.

– – Έπειτα από αυτά, αυτονόητα η ΠΑΕ δεν προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων παρά την πιεστική ζήτηση των φιλάθλων και την οικονομική ζημία που αυτό προκαλεί. Όμως για τους Υπουργούς, οι όροι «οικονομική ζημιά» και «όφελος» μάλλον είναι άγνωστοι και εκτός της δικής τους κοσμοαντίληψης.

Με την ανακοίνωση –την οποία αναίτια συνυπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη- ο κ. Κοντονής επιβεβαιώνει το μένος του κατά του Παναθηναϊκού και των φιλάθλων του.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων της και θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημιωτικής αγωγής για τη συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρίας εκ μέρους του Υπουργού αλλά και για τα απολεσθέντα έσοδα».

Η κοινή δήλωση Τόσκα-Κοντονή

Η Κοινή υπουργική δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Τόσκα και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή:

«Η τελευταία απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τροποποιήσει μονομερώς και χωρίς την άδεια της αστυνομικής αρχής τους όρους ασφαλείας των δυο θυρών του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης», έχοντας ως κίνητρο το οικονομικό όφελος, αποτελεί έκνομη ενέργεια με έντονο (κατ’ ελάχιστο) το στοιχείο του ενδεχόμενου δόλου, στρεφόμενη κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δεκάδων ανυποψίαστων φιλάθλων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ή υποτιμούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Με αυτές τις ενέργειες η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνη και υπόλογη για οτιδήποτε απευκταίο συμβεί»