Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αναμένουν τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Υπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κατάστημα τράπεζας στα νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα νομού Χαλκιδικής, να έχουν κλείσει με τρακτέρ την είσοδο από τις επτά το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο

Την πρόθεσή τους να «πολιορκήσουν» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησαν στην αστυνομική διεύθυνση αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου της αερογέφυρας Θέρμης και του μπλόκου που βρίσκεται στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα. «Ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις με την αστυνομία. Θα πάμε με τα τρακτέρ μας, μέχρι εκεί που θα μας ανακόψουν την πορεία τα ΜΑΤ» ανέφερε ο Δ. Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Θέρμης. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των δύο μπλόκων προβλέπει ότι αγρότες να εγκατασταθούν στο «Μακεδονία» από τις 16:00 και για ένα 24ωρο. Ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε δε ότι «θα είναι ανοιχτοί παρακαμπτήριοι δρόμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους όσοι το έχουν προγραμματίσει»

.

Το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, που έχει στηθεί στη διασταύρωση πριν το «Μακεδονία», δεν θα προχωρήσει σε καμία κινητοποίηση.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι. Έτσι από τις 11:00 έως τις 15:00 κλειστές θα είναι και οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Δυτική Μακεδονία

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τις θέσεις που τους οδήγησαν στον δρόμο εμφανίζονται την ίδια ώρα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην περιοχή έχεις ως εξής:

* Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ: 12ωρος αποκλεισμός από τις 11.00 π.μ..

* Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα: 12:00 – 16:00 και στα δύο ρεύματα.

Νεάπολη Τσοτυλίου: 14:00 – 19:00.

* Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά: 9:00 – 18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 9:00 -18:00.

* Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης: αποκλεισμός 12:00-13:00.

Σε 24ωρο αποκλεισμό προχώρησαν νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Διαμάντω Κρητικού. Υπενθυμίζεται ότι δύναμη του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται από χθες στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες της περιοχής.