Κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας, λόγω της έλευσης των μουσουλμάνων προσφύγων βλέπει ο Μητροπολίτης Ανθιμος. Τασσόμενος υπέρ εκείνων που εκφράζουν ακραίες θέσεις, τόνισε ότι θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια εκδήλωση, με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί μένουμε Έλληνες», ο στρατηγός ε.α επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης μίλησε για «προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι ενώ οι μουσουλμάνοι στη χώρα αυξάνονται, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν κάνουν παιδιά.

Νωρίτερα μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, έκαναν

παρέμβαση έξω από το συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, μοιράζοντας φυλλάδια

με το απόσπασμα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον «….ξένος ήμην και ου

συνηγάγετέ με».

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μίλησε για κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας λόγω της έλευσης των μουσουλμάνων προσφύγων, τονίζοντας ότι θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Φραγκούλης υποστήριξε ότι με την έλευση των προσφύγων και παράνομων μεταναστών ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ελλάδα έχει φτάσει σήμερα στις 610.000 δηλαδή στο 4,7% του γενικού πληθυσμού. «Η αυξητική τάση των παράνομα εισερχόμενων στη χώρα είναι εφιαλτική» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ανάγκη αλλαγής του πληθυσμού, θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες».

Μιλώντας για το δημογραφικό ανέφερε πως το 2014 καταγράφηκαν 114.000 θάνατοι και 93.000 γεννήσεις, εκ των οποίων οι 81.000 από Ελληνίδες μάνες, και τόνισε ότι σήμερα στη χώρα υπάρχουν 936.000 παντρεμένα ζευγάρια που δεν κάνουν παιδιά.

Παράλληλα κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ενίσχυση των γεννήσεων με τη δημιουργία ταμείου στήριξης, υλική ενίσχυση των παιδιών που γεννιούνται στη Θράκη και τα ακριτικά νησιά, εκπτώσεις και φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία παροχετεύει παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα, ότι εφαρμόζει ανθελληνική πολιτική μέσω του Προξενείου της και ότι επιδιώκει ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.