Το γήπεδο Θερμαϊκού και τα Λουτρά Θέρμης είναι οι δύο περιοχές που προτείνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για χώρους υποδοχής προσφύγων όπως ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου ενάντια στο ρατσισμό.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε παλιότερες εποχές όπου υπήρξαν ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και γι αυτό πρότεινε να γίνει ενημέρωση των πολιτών ώστε να σταματήσει όποιο ρατσιστικό αίσθημα επικρατεί.

"Στις αρχές του '90 ερχόταν κατά μάζες οι Αλβανοί. Και τότε ότι κακό γινόταν στη χώρα έλεγαν ο Αλβανός φταίει. Αυτό είναι τραγικό. Είναι μια αντίληψη ξενοφοβική, ρατσιστική και μας υποτιμά σαν λαό. Το ίδιο κάναμε και με τους Ρωσοπόντιους.
 Ομως και αυτοί έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία, έχουμε καλούς μαθητές και έχουν ελληνοποιηθεί", είπε ο κ.Μπουτάρης.
Το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνομιλία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου ανέφερε πως το γήπεδο Θερμαϊκού και τα Λουτρά Θέρμης είναι χώροι διαθέσιμοι για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ενώ άφησε αιχμές κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας πως "η μόνη λύση είναι η πολιτική προστασία.

Η Περιφέρεια δεν μπορεί να κοιτάει ως παρατηρητής όλη την ιστορία".

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από