Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου αγρότες από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, όταν αντιλήφθηκαν ότι στο χώρο βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης για να συναντηθεί με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων.

Οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή, κατηγορώντας τον πως άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή.

«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε: «Δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας».

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους με ανοικτούς τους δρόμους σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνο η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ’ αόριστον.