Έπειτα από μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση στη Δυτική Όχθη, οι ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού συνέλαβαν τα ξημερώματα τον 16χρονο παλαιστίνιο Μοράν Μπαντρ που κατηγορείται ως ο δράστης της δολοφονίας μίας Ισραηλινής.

Ο δράστης είχε εισβάλει στο σπίτι της και την είχε μαχαιρώσει μπροστά στα τρία παιδιά της – μία από τις βαρύτερες επιθέσεις με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες, που είναι, μαζί με τις εφόδους στη Δυτική Όχθη, το χαρακτηριστικό του νέου κύκλου αίματος με φόντο το Παλαιστινιακό.

Το έγκλημα είχε γίνει την Κυριακή στον εβραϊκό οικισμό Οντιέλ (ο οποίος κατοικείται κυρίως από υπερ-ορθόδοξους) στη Δυτική Όχθη, νότια της Χεβρώνας. Ο δράστης μπήκε στο σπίτι και μαχαίρωσε θανάσιμα την 36χρονη Ντάφνα Μέιρ, μπροστά στα τρία από τα συνολικά έξι παιδιά της.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη έκταση στο Ισραήλ καθώς, σε αντίθεση με τις επιθέσεις με μαχαίρι στο δρόμο που είναι σχεδόν καθημερινές τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η εισβολή στο σπίτι ήταν πρωτοφανής.

Σε «τυφλές» επιθέσεις με μαχαίρι στο δρόμο έχουν σκοτωθεί 25 ισραηλινοί ενώ έχουν σκοτωθεί επί τόπου από τις δυνάμεις ασφαλείας περίπου 100 Παλαιστίνιοι ως δράστες -στη μεγάλη τους πλειονότητα έφηβοι. Σχεδόν άλλοι 50 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας από το ξέσπασμα του νέου κύκλου βίας.

Ο 16χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με την Haaretz συνελήφθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων της ομάδας Duvdevan, οδηγήθηκε για ανάκριση από την ασφάλεια.