Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι ο βομβιστής καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους που σκότωσε δέκα άτομα στην επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης εισήλθε στην Τουρκία ως πρόσφυγας και ότι δεν βρισκόταν σε λίστα παρακολούθησης.

Ερωτηθείς, εάν η Αγκυρα σχεδιάζει πλήγματα κατά των τζιχαντιστών ως απάντηση στην επίθεση, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα θα δράσει με τρόπο και σε χρόνο που θεωρεί σωστό.

Σημείωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προχώρησαν σε τέσσερις ακόμα συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση.

Είπε ότι έξι από τους τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους γερμανούς υπηκόους.

Διευκρίνισε ότι δεν παρακολουθείτο, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Τόνισε ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο είχε γίνει εμπόδιο στα τουρκικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους και ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία φαίνεται πως προστατεύει τους ριζοσπαστικοποιημένους σουνίτες.