Διαμαρτυρίες και ένταση προκλήθηκαν στην εκδήλωση της πρώτης δημόσιας συζήτησης για την Παιδεία την Τρίτη, καθώς παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών, που ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, για τις συνθήκες εργασίας την αναπληρωτών, αλλά και για το ασφαλιστικό, εμπόδισαν την έναρξη της εκδήλωσης και οδήγησαν τελικά στην ματαίωσή της.

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φώναζαν περίπου 30 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. «Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό το οποίο είχαν απλώσει μπροστά στο πάνελ που είχε στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φώναζαν οι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

«Σήμερα (χθες) ήταν η πρώτη εκδήλωση του εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την παιδεία. Μια ολιγομελής ομάδα επέλεξε να μην αφήσει να γίνει ο διάλογος. Τους δώσαμε τον λόγο, τους είπαμε να θέσουν τα αιτήματά τους. Δεν δέχτηκαν διότι ο στόχος τους ήταν η ματαίωση της συζήτησης. Είμαστε αποφασισμένοι ο διάλογος να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα θα συνεδριάσουν οι επιτροπές, ενώ θα υπάρξει και η αρθρογραφία. Θα συνεχίσουμε τον διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η Παιδεία μας. Εχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος.

Η πρώτη συζήτηση θα είχε θέμα τους «σκοπούς και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης». Θα γινόταν παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, με ομιλητές τον κ. Λιάκο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστα Γαβρόγλου, τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Κωνσταντίνο Θεοτοκά και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμο Κουζέλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από