Από τη Γαλλία θα ξεκινήσει τη χρονιά ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο 29χρονος πρωταθλητής και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ θα λάβει μέρος στις 16 Ιανουαρίου στο μίτινγκ της Ορλεάνης κι αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνες για τη νέα σεζόν, ενώ στη συνέχεια θα μείνει εκεί για προετοιμασία μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, οπότε θα μεταβεί στο Ρουέν για τον δεύτερο αγώνα.

Αμέσως μετά θα πάει, πρώτα στη Γερμανία, όπου στις 27 Ιανουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Κότμπους και στις 3 Φεβρουαρίου στο Ντίσελντορφ, και στη συνέχεια στην Πολωνία, όπου στις 5 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο Λοτς.

Πρώτος στόχος του Φιλιππίδη είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Επίσης, έχει προγραμματίσει συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού (13-14/2), αλλά και στο μίτινγκ του Κλερμόν στις 21 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» τα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος.

Θα κλείσει αυτό τον κύκλο προετοιμασίας και αγώνων με τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 28 Φεβρουαρίου.