Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν για την Τσέλσι! Ο πορτογάλος τεχνικός απολύθηκε μετά τη νέα ήττα της Τσέλσι, αυτή τη φορά από τη Λέστερ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η Τσέλσι έχει ηττηθεί στα εννέα από τα 16 έως τώρα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, είναι στην 16η θέση, μόλις ένα βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κι όλα αυτά, επτά μήνες μετά από την κατάκτηση του τίτλου.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Η Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο έλυσαν σήμερα τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει.

Όλοι στην Τσέλσι ευχαριστούν τον Ζοσέ για την τεράστια συμβολή του από τη στιγμή που επέστρεψε ως προπονητής της ομάδας το καλοκαίρι του 2013.

Οι τρεις τίτλοι του στο πρωτάθλημα, το FA Cup, το Community Shield και οι κατακτήσεις League Cup στις δύο του θητείες, τον κάνουν τον πιο επιτυχημένο προπονητή των 110 χρόνων ιστορίας της ομάδας. Αλλά τόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο όσο και η διοίκηση συμφώνησαν όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά καλά αυτή τη σεζόν και πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

Η ομάδα επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι ο Ζοζέ μας αφήνει με καλές συνθήκες και θα είναι για πάντα ένα πολυαγαπημένο, αξιοσέβαστο και σημαντικό πρόσωπο στην Τσέλσι. Η κληρονομιά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στην Αγγλία είναι εδώ και καιρό εγγυημένη και θα είναι πάντα καλοδεχούμενος στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η συγκέντρωση της ομάδας επικεντρώνεται ώστε το ταλαντούχο ρόστερ να δείξει την πραγματική του αξία. Δεν θα υπάρξει κανένα περαιτέρω σχόλιο μέχρι να υπάρξει η νέα πρόσληψη».