Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ήταν «τραγικά ανεύθυνος» και έπεσε στην παγίδα της υποστήριξης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με την πρότασή του να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Σίγουρα, παρότι δεν υπάρχει συμπάθεια για όσους προκαλούν τη βία και τον θάνατο αμάχων, είναι διπλά τραγικό όταν καταδικάζονται αθώα άτομα λόγω επιπόλαιων αντιδράσεων», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Υπατος Αρμοστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν.

«Είναι τραγικά ανεύθυνο, δεδομένου του στόχου των εξτρεμιστών, να πέσει στην παγίδα της υποστήριξής των, εις βάρος εκείνων – η μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων – που μπορεί να θεωρηθούν επιλέξιμοι στόχοι από αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες», πρόσθεσε.

«Το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι οι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα θα διαθέτουν την ιστορική εμπειρία και θα αναλογίζονται τον πόνο που πρόκειται να υποστούν όσοι τεθούν στο στόχαστρο, εάν η κλιμάκωση των δηλώσεων επισκιάσει τη νηφαλιότητα και τη λογική σχετικά με το θέμα», κατέληξε ο Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν.

Νωρίτερα, η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι τέτοιες δηλώσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ ζημιώνουν ένα ζωτικής σημασίας πρόγραμμα μετεγκατάστασης στην χώρα προσφύγων που επιχειρούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.