Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γ. Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

«Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη (σ.σ.: διοικητή της ΕΥΠ). Δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα «κοσμούν» και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό» δήλωσε ο κ. Πανούσης στο Mega.

Στη δήλωσή του ότι του προξενεί εντύπωση η έλλειψη αντίδρασης από την κυβέρνηση, απάντησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, καλώντας τον να καταθέσει επισήμως με κάθε λεπτομέρεια στην Δικαιοσύνη τις «εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες του» και όχι να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Υστερα από αυτήν την «παραίνεση» ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «αν ο πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στην Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω».

Κατόπιν αυτού, πρόκειται σήμερα να επικοινωνήσει με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη προκειμένου να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

«Θα διαρρεύσουν τα ονόματα όχι με δικιά μου ευθύνη»

«Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη.

»Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο «βολεύει» η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ο πρώην υπουργός υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους» και τιτλοφορείται: «Μεταγωγές – Απαγωγές τύπου Γ’ (Με φόντο τις δηλώσεις Πανούση)».

Σύμφωνα με το Mega, στον κ. Πανούση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν την στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.