Η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, η οποία φέρεται να έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, «καίει» τον Ηλία Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν αυτός ο οποίος στοχοποίησε τον κ. Κουμουτσάκο και διέταξε να ξεκινήσει η επίθεση κατά του βουλευτή.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο μάρτυρας είδε τον 24χρονο,ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή, να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πάντως, στις19 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο 24χρονος κατηγορούμενος, ο οποίοςαφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα του Σαββάτου. Ο 24χρονος αρνείται τις κατηγορίες και επαναλαμβάνει διαρκώς πως προσπάθησε να τον προστατεύσει. Σύμφωνα, δε, με τους οικείους του, φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι. Στα δικαστήρια ήταν πολλά μέλη Ποντιακών Σωματείων για συμπαράσταση καθώς ο νεαρός τα πρωινά δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τα απογεύματα διδάσκει ποντιακούς χορούς.

Ο συλληφθείς συνεχίζει να υποστηρίζει πως απλά ήθελε να προστατέψει τον βουλευτή. Αντίθετα η αστυνομία από την πλευρά της θεωρεί πως ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να… καθυστερήσει την φυγή του κ. Κουμουτσάκου.