Στην παράδοση δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Ελλάδας στο κράτος προχώρησε σήμερα η εταιρεία ΟΠΑΠ.

Οι μονάδες αυτές αποτελούν το πρώτο μέρος της ανακαίνισης που έχει αναλάβει η εταιρεία ΟΠΑΠ στο πλαίσιο σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

Πρόκειται για πλήρη ανακαίνιση συνολικού εμβαδού 1.800m2 και δυναμικότητας 50 κλινών, ανακαίνιση στις μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών Α’ και Β’ δυναμικότητας 20 θερμοκοιτίδων και Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Πανεπιστημιακής Κλινικής δυναμικότητας 30 θερμοκοιτίδων, οι οποίες στεγάζονται στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Επίσης, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η ανακαίνιση του 3ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» συνολικού εμβαδού 550m2 και δυναμικότητας 34 κλινών.

Αυθεντικός Μαραθώνιος και ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ το 2014 με αφορμή τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στη «Διαδρομή Προσφοράς» και να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία ξεπέρασε τα 60.000 downloads σε συνδυασμό και με τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στηνιστοσελίδα www.diadromiprosforas.gr, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους

χρήστες να μετρούν δωρεάν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούσαν.

Ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και η ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα τα βήματα σε οικονομική ενίσχυση προς τα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία προσφέροντας ποσό που αποτελεί μέρος μόνο της συνολικής επένδυσης της εταιρείας για την ανακαίνιση των Νοσοκομείων.

Το σχέδιο ανακαίνισης της ΟΠΑΠ περιλάμβανε:

• Ανακαίνιση δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του 5ου Ορόφου του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» συνολικού εμβαδού 1.800 m2 και δυναμικότητας 50 κλινών.

• Ανακαίνιση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών Α’ και Β’,

δυναμικότητας 20 θερμοκοιτίδων.

• Ανακαίνιση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Πανεπιστημιακής Κλινικής, δυναμικότητας 30 θερμοκοιτίδων.

• Ανακαίνιση Νοσηλευτικής Μονάδας του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» συνολικού εμβαδού 550 m2 και δυναμικότητας 34 κλινών.

• Ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων για την αποκατάσταση των οικοδομικών φθορών στους εσωτερικούς χώρους.

• Ειδική εσωτερική διακόσμηση ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που θα λειτουργήσει θεραπευτικά σε απόλυτη συμφωνία με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις.

• Επισκευή και Αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού – Γραφειακού Εξοπλισμού των πιο πάνω Νοσηλευτικών Μονάδων.

• Αντικατάσταση του κεντρικού Ανελκυστήρα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού».

• Μελετητικές εργασίες για τα έργα που θα υλοποιηθούν το 2016.