Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών έλαμψε και στη Γλασκώβη. Ο εκπληκτικός Λευτέρης Πετρούνιας, αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του και θα ταξιδέψει πρώτη θέση και στο Ρίο, αφού με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Στη χώρα του Σκρούτζ Μακ Ντάκ, ο χρυσός έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο και ο πρωταθλητής μας δεν…τσιγκουνεύτηκε το πρόγραμμά του, εκτελώντας το σχεδόν τέλεια και αφήνοντας πίσω του τους μεγάλους αντιπάλους του, τους Κινέζους Λιού και Γιού.

«Μπράβο ρε φίλε» ξεστόμισε όπως συνηθίζει ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την προσγείωσή του την ίδια ώρα που ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης έσφιγγε τις γροθιές του πανηγυρίζοντας έντονα και γνωρίζοντας ότι ήδη ο αθλητής του είχε φορέσει στο λαιμό του – για πρώτη φορά – το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το τυπικό απέμενε για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του και ο Γιάνγκ Λιού (ο Γιού είχε προηγηθεί και του συμπατριώτη του και του Πετρούνια) με χαμηλότερη βαθμολογία από τον πρωταθλητή μας, άρχισαν οι αγκαλιές.

Ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων επιβεβαίωσε έτσι τα προγνωστικά στην “SSE Hydro Arena”, όπου εντυπωσίασε τους 12.500 θεατές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο με 15,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000). Παράλληλα αυτή ήταν η 4η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο μετά τα συγχαρητήρια από τον Δημήτρη Ράφτη, αλλά και τον γιατρό της ομάδας τον Οδυσσέα Παξινό, σήκωσε το δείκτη του χεριού του και δείχνοντας ψηλά στον ουρανό ψέλλισε: «Για τον πατέρα μου» αφιερώνοντας όπως είχε υποσχεθεί το χρυσό μετάλλιο στον αγαπημένο του πατέρα που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν 4ος στη σειρά του τελικού στον οποίο είχε μπει με την υψηλότερη βαθμολογία (15.900) και έκανε εξαιρετικό πρόγραμμα, παρά το μικρό βηματάκι που έκανε κατά την έξοδό του, και για αυτό και βαθμολογήθηκε λίγο χαμηλότερα από τον προκριματικά. Όμως και με τους 15.800 βαθμούς, ο διάδοχος του Δημοσθένη Ταμπάκου, δεν ήταν δυνατόν να χάσει το χρυσό μετάλλιο, το τρίτο εφέτος σε μεγάλες διοργανώσεις καθώς είχαν προηγηθεί αυτά του Μονπελιέ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και του Μπακού στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, για έναν αθλητή θαύμα που πλέον θέλει να κάνει το καρέ του χρυσού του χρόνου στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στην απονομή ο Λευτέρης Πετρούνιας δικαίως καμάρωνε και από την εξέδρα όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας τον αποθέωναν.

Αυτό το μετάλλιο ήταν το 9ο στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το κυριότερο εξασφάλισε στον Πετρούνια την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ άφησε ανοιχτή μια ακόμα θέση για έναν αθλητή μας μέσω του προολυμπιακού του χρόνου.

Η τελική κατάταξη του τελικού στους κρίκους:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.800

Χαο Γιου (Κίνα) 15.733

Χανγκ Λιου (Κίνα) 15,700

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,633

Λάμπερτους Φαν Γκέλντερ (Ολλανδία) 15,500

Μπράντον Γουίν (ΗΠΑ) 15,600

Ντάβτιαν Βαχάν (Αρμενία) 15,333

Ντόνελ Γουίτενμπεργκ (ΗΠΑ) 15,300