Σαρλόν Κλουφ

Τον ανακάλυψε το Ρέθυμνο στον βυθό της Α2 Τουρκίας, όπου πάλευε με την ομάδα του, την Ιστανμπούλ, για την παραμονή στην κατηγορία. Μοιάζει με 40χρονο αλλά είναι μόλις 25 ετών και κατάγεται από το Σουρινάμ, ωστόσο έχει διαβατήριο Ολλανδίας με την οποία εντυπωσίασε στο Ευρωμπάσκετ. Είναι combo-guard και λόγω προβλημάτων της κρητικής ομάδας υποχρεώθηκε να παίξει «άσος», με αποτέλεσμα να μη βγάλει όσα μπορεί να δώσει –όμως αφήνει ήδη το στίγμα του με 13,6 π., 3 ρ., 2,6 ασ. Αναμένεται να ανεβάσει απόδοση μόλις επιστρέψουν τα πλέι μέικερ στη διάθεση του Σκουρτόπουλου.

Μπράντον Γιανγκ

Μολονότι η συμμετοχή του Λαυρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην Α1 επισημοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, οι νεοφώτιστοι έκαναν καλή δουλειά στους ξένους και ο σμολ φόργουορντ ανήκει στην κατηγορία «κελεπούρια». Ο 24χρονος (με ύψος 1,98 μ.) έπαιξε στο NBDL με τους Texas Legends και περνά για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη του Λαυρίου, με το οποίο σκοράρει 16 π. ανά αγώνα, έχοντας 46% στα τρίποντα. Είναι παίκτης υψηλής ποιότητας και σίγουρα θα κάνει καριέρα σε μεγαλύτερο επίπεδο. Το Λαύριο του προσφέρει το πρώτο σκαλοπάτι.

Οβιέ Σοκό

Βρετανός που έμαθε μπάσκετ σε κολέγιο των ΗΠΑ και αγωνιζόταν στην ProB, Β’ Κατηγορία, Γαλλίας. Αυτός είναι ο Οβιέ Σοκό, που γεννήθηκε στις 7/2/1991 και παρότι είναι μόλις 2,01 μ., είναι ικανότατος και ιδιαιτέρως αποτελεσματικός στις δύο θέσεις της φροντ λάιν. Μετά το NCAA και το Ντιουκέιν αγωνίστηκε στην Μπουλάζ της Α2 Γαλλίας, έχοντας 13,8 π. μέσο όρο και 5,6 ριμπ., ενώ σε πέντε αγώνες για τα πλέι οφ ανόδου είχε 9,8 π. και 4,6 ριμπ. Ο δυναμικός ψηλός που έφεραν τα Τρίκαλα στην Ελλάδα θα είναι μόνιμα στα double double. Τώρα μέσο όρο έχει 11 π. και 10 ριμπ.

Ουσμάν Κρουμπάλι

Αλλο ένα λαβράκι από το εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων παικτών, την Α2 Ιταλίας. Επαιζε στη Λενιάνο, της οποίας ήταν πρώτος σκόρερ με 19,2 π. Οι επιδόσεις του έκλεισαν το μάτι στο προπονητικό τιμ του Λαυρίου, που αποφάσισε να δώσει στον απόφοιτο του Τζορτζ Στέιτ μια θέση στο ρόστερ. Με καταγωγή από την Γκάμπια αλλά γεννημένος στις ΗΠΑ, ο Κρουμπάλι έχει αγωνιστεί στην Αγγλία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία και την Α2 Ιταλίας έχοντας σταθερά ανοδική πορεία στις επιδόσεις του και συλλέξει εμπειρίες. Με ύψος 2,02 μ. ο 27χρονος έχει 12,5 π. και 11 ριμπ. ανά αγώνα και θα αποτελέσει τη δεύτερη κολόνα της νεοφώτιστης ομάδας.

Τόνι Μέιερ

Εκανε «μπαμ» με το καλημέρα της αγωνιστικής σεζόν. Ο γεννημένος στις 3/6/1990 Αμερικανός ήρθε στην Πάτρα για λογαριασμό του τοπικού Απόλλωνα, με τον οποίο σημείωσε 31 π. την πρώτη αγωνιστική στο Ρέθυμνο. Αποφοίτησε από το Γουισκόνσιν – Μιλγουόκι και από το 2013 αγωνίζεται στην Ευρώπη. Πρώτα βρήκε στέγη στην Γκιμαράες Πορτογαλίας (14,8 π., 6,4 ριμπ.) και πέρυσι ήταν στην Πολωνία. Με την Πολφάρμα είχε σχεδόν ακριβώς τους ίδιους αριθμούς (14,1 π. και 6,2 ριμπ.), κάτι που περιμένει και ο Απόλλωνας Πάτρας. Η πρεμιέρα του ήταν εντυπωσιακή και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.