Συνολικά 38 άτομα συνελήφθησαν σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στην Καλλιθέα Αττικής, όπου διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια.

Πρόκειται για επτά υπαλλήλους (δύο υπεύθυνους λειτουργίας της επιχείρησης, έναν υπεύθυνο διενέργειας των παιχνιδιών, δύο κρουπιέρηδες κι έναν πορτιέρη) και 31 παίκτες. Επιπλέον, αναζητούνται ένας 45χρονος κι ένας 33χρονος Βούλγαρος, ως οι ιδιοκτήτες του παράνομου καζίνο.

Σε έρευνα στον ισόγειο και υπόγειο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό τύπου «Φρουτάκια», τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές-servers, τέσσερις επιτραπέζιες ρουλέτες, τέσσερα τραπέζια «Black Jack», ισάριθμα ηλεκτρονικά μηχανήματα-παιχνίδια, 11.705 ευρώ, πλήθος μαρκών, 22 τραπεζογραμμάτια, πέντε φορητοί ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, ένα καταγραφικό μηχάνημα με κάμερες κι ένα τηλεχειριστήριο εισόδου-εξόδου στο κατάστημα.

Έξω από το συγκεκριμένο ίντερνετ καφέ, προηγήθηκε την ίδια ημέρα-το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η σύλληψη 44χρονου Αλβανού, για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 45χρονου Έλληνα.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς μαζί με τον 45χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος αναζητείται, εκβίαζαν τον 45χρονο να τους επιστρέψει τοκογλυφικό δάνειο που έλαβε από κοινού με άλλα άτομα και στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυητής.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα και σε συνάντηση που ορίστηκε έξω από το κατάστημα ο 44χρονος Αλβανός τα παρέλαβε και συνελήφθη.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.