Η ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν την πρώτη τους επιβεβαιωμένη απώλεια στη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν 19χρονο που υπηρετούσε ως υποστηρικτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, μόνο που οι γονείς του αρνούνται κατηγορηματικά να πιστέψουν σε αυτή την εκδοχή.

«Μας είπαν ότι ο Βαντίμ κρεμάστηκε για ένα κορίτσι. Δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό. Ξέρω το γιο μου πολύ καλά» δήλωσε ο πατέρας του, Αλεξάντερ Κοστένκο, στο Reuters.

«Δεν θα πιστέψω ποτέ σε αυτήν την εκδοχή» είπε η μητέρα του, Σβετλάνα, προσθέτοντας ότι μίλησε με το γιο της τηλεφωνικώς το Σάββατο, την ημέρα που πέθανε.

«Μιλούσαμε κάθε μέρα επί μισή ώρα. Το Σάββατο ήταν χαρούμενος, ευτυχιμένος και χαμογελαστός» πρόσθεσε.

Ο Βαντίμ Κοστένκο αποσπάστηκε στη Συρία 15 ημέρες πριν αρχίσουν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Υπηρετούσε στη βάση από όπου συνήθως εξορμούν τα μαχητικά Sukhoi 25. Όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος.

Ο θάνατός του είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη ρωσική απώλεια στη Συρία.

Οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία για την εμπλοκή της χώρας στη Συρία δείχνουν ισχυρή υποστήριξη της κοινής γνώμης. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει, εάν υπάρχουν απώλειες.