Με χατ τρικ γιόρτασε ο Λουίς Σουάρες τη συμπλήρωση ενός έτους από το ντεμπούτο του με τους Μπλαουγκράνα. Ο Ουρουγουανός πέτυχε και τα τρία γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Εϊμπαρ με 3-1.

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Καμπ Νου ωστόσο ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλούζες που έγραφαν «Δύναμη Γιόχαν», ενώ στο 14ο λεπτό (ο Ολλανδός αγωνιζόταν με το συγκεκριμένο νούμερο στην πλάτη) το γήπεδο σείστηκε από το χειροκρότημα, ένδειξη πως ο άλλοτε Ιπτάμενος Ολλανδός δεν είναι μόνος στη μάχη με τον καρκίνο.

Στη Μαδρίτη, η σκιά του Κέιλορ Νάβας συνεχίζει να μεγαλώνει και να σκεπάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τα άλλα αστέρια της Ρεάλ. Ο Κοσταρικανός ήταν ξανά εντυπωσιακός στο ματς με τη Θέλτα και παρά τη νίκη με 3-1 που πέτυχαν οι Μερένχες, ο Νάβας ήταν αυτός που έκλεψε τη δόξα από τους επιθετικούς.

«Σταμάτησε τέσσερα, πέντε γκολ. Βέβαια γκολ. Επέτρεψε στην ομάδα του να φύγει νικήτρια» παραδέχθηκε ο προπονητής της Θέλτα Εδουάρδο Μπερίτσο.

Στα άλλα παιχνίδια:

Ράγιο Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ 3-0, Γρανάδα – Μπέτις 1-1, Σεβίλλη – Χετάφε 5-0, Μάλαγα – Λα Κορούνια 2-0, Λεβάντε – Σοσιεδάδ 0-4, Λας Πάλμας – Βιγιαρεάλ 0-0, Ατλέτικο – Βαλένθια 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα 21, Ατλέτικο 19.