Ενας ψηλόλιγνος νεαρός, μόλις 16 ετών και 242 ημερών συστήθηκε χθες επίσημα στον κόσμο του ποδοσφαίρου δίνοντας υποσχέσεις πως σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν γι’ αυτόν.

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Πιερλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος έγινε ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα της Serie A. Πέντε εβδομάδες μικρότερος ήταν ο Πάολο Μαλντίνι όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τους Ροσονέρι τον Ιανουάριο του 1985. Ο Ντοναρούμα έκανε ντεμπούτο στο νικηφόρο παιχνίδι της Μίλαν επί της Σασουόλο (2-1) στη θέση του Ντιέγκο Λόπεθ που είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Ο νεαρός τερματοφύλακας βλέπει τον κόσμο από ύψος 197 εκατοστών. Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στο ιταλικό ποδόσφαιρο στη θέση του τερματοφύλακα και είχε αποτελέσει μήλον της Εριδος μεταξύ της Ιντερ και της Μίλαν.

Ο προπονητής του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς προετοίμαζε από το καλοκαίρι τον Ντοναρούμα για τη χθεσινή ημέρα. Τον είχε χρησιμοποιήσει στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρεάλ αποκρούοντας πέναλτι του Κρος και στο ματς με την Ιντερ στο Τροφέο Μπερλουσκόνι όπου φαίνεται πως πείστηκε οριστικά για τις δυνατότητές του.

Η Ρόμα αντικατέστησε τη Φιορεντίνα στο ρετιρέ της βαθμολογίας νικώντας τους Βιόλα στο σπίτι τους με 2-1.

Στα άλλα παιχνίδια: Εμπολι – Τζένοα 2-0, Κάρπι – Μπολόνια 1-2, Παλέρμο- Ιντερ 1-1, Σαμπντόρια – Βερόνα 4-1, Γιουβέντους – Αταλάντα 2-0, Ουντινέζε – Φροζινόνε 1-0, Φιορεντίνα – Ρόμα 1-2, Λάτσιο – Τορίνο 3-0, Κιέβο – Νάπολι 0-1

Η βαθμολογία: Ρόμα 20, Φιορεντίνα, Ιντερ, Λάτσιο, Νάπολη 18.