Η Αρσεναλ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι (0-0), την ίδια στιγμή που ο Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται επί ξυρού ακμής μετά την πέμπτη φετινή ήττα της Τσέλσι και την αποβολή του Πορτογάλου.

«Πεταμένα λεφτά» θα σκέφτηκαν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το άνοστο ντέρμπι του ενός δισ. ευρώ στο Ολντ Τράφορντ. Δύο σουτ έγιναν όλα κι όλα στο ματς, με το πρώτο να επιχειρείται στο 82ο λεπτό.

Το Σάββατο η Αρσεναλ νίκησε δύσκολα την Εβερτον με 2-1 ολοκληρώνοντας μία «τέλεια εβδομάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αρσέν Βενγκέρ. Είχαν προηγηθεί οι νίκες επί των Γουότφορντ (3-0) και Μπάγερν (2-0).

Οι Κανονιέρηδες ισοβαθμούν τώρα στην πρώτη θέση με τη Σίτι, η οποία έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά την ήττα της Τσέλσι από τη Γουέστ Χαμ με 2-1.

Ο Πορτογάλος είδε το δεύτερο ημίχρονο από την εξέδρα των επισήμων λόγω της αποβολής του στα αποδυτήρια από τον διαιτητή Τζον Μος, μετά τις διαμαρτυρίες του για ένα ακυρωθέν γκολ του Φάμπρεγας και την αποβολή του Μάτιτς.

Ο Μουρίνιο δεν παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και με δεδομένο ότι του είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα με αναστολή, λόγω δηλώσεων που είχε κάνει εναντίον της διαιτησίας, τον περιμένει νέα σκληρότερη ποινή.

Στα άλλα παιχνίδια: Στόουκ – Γουότφορντ 0-2, Νόριτς – Γουέστ Μπρομ 0-1, Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 1-0, Αστον Βίλα – Σουόνσι 1-2, Σάντερλαντ – Νιούκαστλ 3-0, Μπόρνμουθ – Τότεναμ 1-5, Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 1-1.

Η βαθμολογία: Σίτι και Αρσεναλ 22, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20.