Μια έκταση μεγαλύτερη από δύο στρέμματα σε δύο ορόφους που ανήκε στον οίκο μόδας Fendi, καταλαμβάνει το πρώτο κατάστημα Microsoft στον αριθμό 667 της Πέμπτης Λεωφόρου στην Νέα Υόρκη, όπου προβάλλονται όλα τα προϊόντα της εταιρείας από το Σιάτλ, μεταξύ των οποίων και τα Microsoft HoloLens και, κατά αποκλειστικότητα, το Microsoft Surface Hub, «το PC της αίθουσας συσκέψεων». Στο κατάστημα πωλούνται τα λεγόμενα Signature PC, από τις Asus, Acer, Dell, HP, LG, Lenovo, Microsoft, Samsung, Toshiba, αλλά και τα VAIO. Πέντε τετράγωνα πιο κάτω, βρίσκεται το Cube, το Apple Store.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει εγκαινιάσει ήδη 110 Microsoft Stores σε ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο, το κατάστημα της Νέας Υόρκης θεωρείται η ναυαρχίδα τους, όντας το μεγαλύτερο, στην πλέον εμπορική περιοχή ανά τον κόσμο και το πρώτο διώροφο κατάστημά της.

Το Microsoft Store στην Fifth Avenue παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης μέσω του λεγόμενου Answer Desk για τους πελάτες όλων των προϊόντων της εταιρείας, ανεξάρτητα από τον τόπο αγοράς τους και το προσωπικό 160 ατόμων μπορεί να εξυπηρετήσει σε 19 γλώσσες. Επίσης, διαθέτει δύο μεγάλους χώρους σαν αίθουσες θεάτρου για ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις -την Δευτέρα παρουσιάζει εκεί η Microsoft το Halo 5: Guardians της 343 Industries, παρουσία των δημιουργών του παιχνιδιών και τους φανατικών του παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του μεγαλύτερου καταστήματός της, η Microsoft έκανε δωρεές αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε 14 οργανισμούς στην Νέα Υόρκη, υπό μορφή λογισμικού και εξοπλισμού.

Στο εξωτερικό του καταστήματος της Microsoft, υπάρχει ο λεγόμενος Τοίχος Πολιτισμού, διαστάσεων 12 x 12 μέτρων όπου προβάλλονται ψηφιακά έργα τέχνης.

Τα εγκαίνια του Microsoft Store θα γίνουν το απόγευμα με συναυλία του ράπερ Pitbull.