Λάθος κίνηση χαρακτηρίζει την καρατόμηση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχόλιό του στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει, ωστόσο, λανθασμένη και την αποπομπή του Χάρη Θεοχάρη.

«Λάθος η καρατόμηση Σαββαΐδου, όπως ήταν λάθος και η αποπομπή Θεοχάρη», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Κατηγόρησε, ωστόσο, και τη ΝΔ ότι «δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις» με αφορμή την περίπτωσή του.

Ο βουλευτής άφησε, όμως, αιχμές και για την Κατερίνα Σαββαΐδου δηλώνοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου και τα κομματικά ένσημά του.

Ερωτηθείς για το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε ότι «υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνσή μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη ένας οργανισμός όπως η ΓΓ Εσόδων θα πρέπει να εισπράττει σωστά και να είναι ανεξάρτητος από τις πιέσεις.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφάνειας, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα, όπως ότι δεν υπάρχουν αναρτημένα διαχρονικά τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από