Ένας 53χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και μία 53χρονη ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη Λιβαδειά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από 36χρονο, σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε από αυτόν 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 3.100 ευρώ. Ακολούθησε συνάντηση, όπου ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών που αφορούσαν στην υπόθεσή του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Χθες το πρωί, ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε προσημειωμένα τα 3.100 ευρώ. Τότε αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά σύντροφος του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως τη δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του Μητρώου.

Στο γραφείο του βρέθηκαν αντίγραφα των εγγράφων που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση Αρχής, οι συλληφθέντες οδηγούνται την Παρασκευή στην αρμόδια Εισαγγελία.