Είναι αλήθεια ότι στα δύο ματς που ακολουθούν, με ΠΑΟΚ (εκτός έδρας) και ΑΕΚ (εντός), παίζονται πολλά στον Παναθηναϊκό. Η σειρά αυτών των αγώνων θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά τη «μάχη» του τίτλου, καθώς, εάν οι «πράσινοι» κάνουν το 2Χ2, στην χειρότερη περίπτωση θα παραμείνουν στο -3 από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν αποκλείεται να τον πλησιάσουν ακόμη περισσότερο ή και να τον φτάσουν.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα των αναμετρήσεων σε Τούμπα και Λεωφόρο κι αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες για να φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα με τους δύο «δικεφάλους».

Οι Πράσινοι μοιράστηκαν το έξτρα πριμ για το 3Χ3 που έκαναν με Λεβαδειακό, Πλατανιά και Ξάνθη (45.000 ευρώ), καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε πράξη την υπόσχεση που τους είχε δώσει κι έδωσε το ποσό αυτό στους αρχηγούς της ομάδας αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού μετέφερε επίσης στους ποδοσφαιριστές την πρόθεσή του να αυξήσει το ποσό για κάθε παίκτη από 3.000 ευρώ σε 5.000 στις επόμενες τριάδες αγώνων (ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Ηρακλή).

Από την πλευρά τους οι αρχηγοί ενημέρωσαν τον πρόεδρο για την από κοινού απόφαση να δοθεί το 100% του ποσού σε όσους παίκτες βρέθηκαν στην αποστολή και το 50% σε όσους αποκλείστηκαν απ’ αυτήν, προκειμένου να μην υπάρχουν παράπονα από κανέναν μέσα στ’ αποδυτήρια.