Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε με ενθαρρυντικό τόνο σε επιστολή του αριστερού πρώην δημοτικού συμβούλου της Ρώμης, Αντρέα Αλτσέττα, γνωστού και ως «Ταρζάν», ο οποίος πρωτοστατεί σε καταλήψεις ακινήτων υπέρ των αστέγων και όσων δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτια στις τιμές της ελεύθερης αγοράς.

Ο Αλτσέττα έγραψε στον πάπα Μπεργκόλιο, αποκαλώντας τον «φίλτατο και πολυτιμότατο ποντίφικα» και ζητώντας του μετά το τέλος του Αγίου Ετους των καθολικών, που θα αρχίσει τον Δεκέμβριο, να δοθούν τα ακίνητα τις Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στα οποία θα φιλοξενηθούν οι προσκυνητές, σε άστεγους και φτωχές οικογένειες που έχουν δεχθεί έξωση και ζουν στην Ρώμη.

Ο Αλτσέττα έχει πάρει μέρος και σε κατάληψη ακινήτου που βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τη θερινή κατοικία του πάπα Φραγκίσκου, στο προάστιο της Ρώμης Καστέλ Γκαντόλφο.

Σε απαντητική επιστολή υψηλόβαθμού κληρικού, στενού συνεργάτη του Φραγκίσκου, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «ο ποντίφικας έδειξε ειλικρινές και ανθρώπινο ενδιαφέρον για τα όσα του έγιναν γνωστά, εκφράζει λόγια ουσιαστικής ενθάρρυνσης και πατρικής κατανόησης και διαβεβαιώνει ότι στις προσευχές περιλαμβάνει μια αποστολική ευχή», από την στιγμή που δεν παύει ποτέ «να προάγει τις αξίες της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

«Δεν περίμενα ποτέ, ότι στην ζωή μου, θα έγραφα στον πάπα και ότι εκείνος θα μου απαντούσε. Αλλά στην εποχή που ζούμε, σε ποιόν άλλον θα έπρεπε να απευθυνθούμε;» σχολίασε ο Αλτσέττα.

«Ο πάπας αυτός τάσσεται χωρίς δισταγμούς με το μέρος των ασθενέστερων», πρόσθεσε ο ιταλός αριστερός πολιτικός της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

OΑντρέα Αλτσέττα, γνωστός και ως «Ταρζάν».