Δεκαεπτά χρόνια μετά την ιστορική ισοπαλία (1-1, στις 9/12/1998) απέναντι στην τότε Κροάσια Ζάγκρεμπ, που του είχε χαρίσει τη μία και μοναδική πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Στάντιον Μάκσιμιρ για να διεκδικήσει τη νίκη, η οποία θα ενισχύσει το «διπλό» επί της Αρσεναλ και θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν (21.45, ΟΤΕ Sport 2) την πρωταθλήτρια Κροατίας και αναμφισβήτητα το αποψινό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το στοίχημα δύο πρώην συμπαικτών στον Ολυμπιακό και επιστήθιων φίλων που έχουν συμφωνήσει ο ηττημένος να πληρώσει τον λογαριασμό σε κάποιο εστιατόριο της παλιάς πόλης του Ζάγκρεμπ. Πρόκειται για τον αμφιτρύωνα Πάουλο Μασάδο, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, και τον Λεάντρο Σαλίνο, που θα ξεκινήσει λογικά στην αρχική ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδος, οι οποίοι έχουν το ίδιο ρεκόρ με την Ντιναμό, μια νίκη επί της Αρσεναλ και μια ήττα από την Μπάγερν Μονάχου.

Κι αν στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου το ρόστερ του Ολυμπιακού αξίζει κοντά στα 100 εκατ. ευρώ (94,85 για την ακρίβεια) και της Ντιναμό γύρω στα 59,2 εκατ. ευρώ, οι δύο σύλλογοι έχουν πολλές ομοιότητες, με πρώτη και καλύτερη την κυριαρχία τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Από το 2000 και εντεύθεν οι Ερυθρόλευκοι μετρούν 13 τίτλους και οι Κροάτες ένδεκα, ενώ στους τελευταίους αγώνες τους αμφότερες οι ομάδες σημείωσαν «τεσσάρες», ο Ολυμπιακός χωρίς παθητικό απέναντι στην ΑΕΚ και η Ντιναμό διέλυσε (4-1) τη συμπολίτισσα ΝΚ Ζάγκρεμπ διατηρώντας το αήττητο στο πεντηκοστό παιχνίδι πρωταθλήματος, το οποίο πέρυσι κατέκτησε αήττητη. Ηδη και ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τις επτά σερί νίκες κυνηγώντας πλέον το 8 στα 8 για να σπάσει ρεκόρ 39 ετών (σεζόν 1976-77)!

Ο Μασάδο δεν είναι η μοναδική γνώριμη φιγούρα στο ρόστερ της αποψινής αντιπάλου του Ολυμπιακού, ο οποίος θα συναντήσει στο Μάκσιμιρ τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ Γκόρντον Σίλντενφελντ, που είχε ταράξει τα νερά προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες κατά των Ερυθρολεύκων σε συνέντευξή του στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στις δηλώσεις του ο κροάτης στόπερ, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας και δεν θα αγωνιστεί, παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι ισχυρότερη και πιο έμπειρη ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες που συνέλεξε μέσω συζητήσεων με τους συνεργάτες του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ και τον πρώην συμπαίκτη του Ντάνιελ Πράνιτς, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Ερυθρόλευκοι, που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Εστεμπάν Καμπιάσο, είναι καλύτεροι από πέρυσι.