Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο και αφού είχε προηγηθεί ο σοκαριστικός ευρωαποκλεισμός από την Γκαμπάλα, το μέλλον του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Ενάμιση μήνα αργότερα ο 42χρονος κόουτς παραμένει στο Τριφύλλι, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον προπορευόμενο –και μέχρι στιγμής ανίκητο –Ολυμπιακό. Η χθεσινή επικράτηση (3-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο με τα γκολ του Καρέλη στο 17′, του Πέτριτς με πέναλτι στο 60′ και του Αμπέντ στις καθυστερήσεις (μείωσε για τον ΠΑΣ στο 71′ ο Τσάβες με πέναλτι), έφερε ξανά τους Πράσινους σε απόσταση αναπνοής από τον Αιώνιο αντίπαλο και πλέον όλα θα παιχτούν στα τέσσερα ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Λαγός (65′ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (77′ Κουτρουμπής), Πέτριτς, Καρέλης (58′ Μπεργκ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος (73′ Μανιάς), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες (67′ Καρανίκας), Στρούνα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Τσάβες, Ιλιτς (79′ Φερφέλης).

Γιάννης Σκόκας