Τον πρόεδρο της ΝΔ αφορά το θέμα της πρότασης για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη από την υποψηφιότητα, στο περιθώριο της συνάντησης τους με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω για αυτό το ζήτημα. Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Μεϊμαράκη. Δεν έχω καμία άποψη για το θέμα αυτό.»

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι έχει παλιά γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένεια Μητσοτάκη και έχει βαθιά εκτίμηση στις τοποθετήσεις του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το κομμάτι αυτό της ΝΔ ή αν θέλετε να το πούμε καλύτερα της Κεντροδεξιάς, η οποία εκφράζει το φιλελεύθερο και προοδευτικό στοιχείο της, και έτσι του εύχομαι καλή επιτυχία» δήλωσε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί σε κάποια σημεία με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε: «Οι τελευταίες επαφές που είχα με τον κ. Μητσοτάκη, όσο ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν οι προτάσεις που είχε κάνει για τις αξιολογήσεις και τις ποσοστώσεις και ήταν ότι πιο καλό υπήρχε για αυτό το καρκίνωμα που λέγεται δημόσια διοίκηση και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό που έγινε.»

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Στις 3 μ.μ  θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και στις 6 το απόγευμα θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από