Η τραγωδία με τους πρόσφυγες που χάνονται στο Αιγαίο δεν έχει τέλος. Ένα βρέφος, ένα αγόρι και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκροί μετά από ανατροπή βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες ανοιχτά του Καστελόρίζου. Αντιθέτως, διασώθηκαν 11 άτομα, ενώ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε σώος στη στεριά στο Καστελόριζο και ένας άντρας που ήταν επί ώρες αγνοούμενος.

Την ίδια ώρα, ένα 7χρονο αγόρι βρέθηκε νεκρό σε λέμβο με 80 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία προς το Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του, στη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Τουρκία, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Στο μεταξύ, σώος εντοπίστηκε την Κυριακή ένας άντρας που αγνοείτο από το Σάββατο όταν το πολυεστερικό σκάφος που μετέφερε 20 μετανάστες-πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Καλολίμνου και Πίττας. Χθες είχαν διασωθεί άλλα 13 άτομα (11 άντρες και δύο γυναίκες), είχαν ανασυρθεί τέσσερις σοροί (τρία ανήλικα κορίτσια κι ένα ανήλικο αγόρι), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται μία γυναίκα και ένα παιδί.