Η μητέρα του σαουδάραβα σιίτη Αλί αλ Νιμρ, o οποίος έχει καταδικαστεί σε αποκεφαλισμό και σταύρωση, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει για να σωθεί η ζωή του γιου της.

Η μητέρα του καταγγέλλει πως ο νεαρός βασανίστηκε μετά τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας πως η αυστηρότητα της ποινής σχετίζεται και με το ό,τι είναι σιίτης. Η ποινή που του επιβλήθηκε για υποστήριξη διαδήλωσης το 2012 ήταν αποκεφαλισμός και σταύρωση, με αυτήν τη σειρά.

«Είναι αρχηγός του κόσμου αυτού και μπορεί, μπορεί να επέμβει και να σώσει το παιδί μου» δήλωσε η Νούσρα αλ-Αχμεντ, μιλώντας για τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η τελευταία δικαστική προσφυγή κατά της εκτέλεσης του γιου της στην Σαουδική Αραβία απορρίφθηκε.

«Πιστεύω ότι θα μπορεί να ενισχύσει την εκτίμηση που ο κόσμος τρέφει γι αυτόν. Μπορεί να μας σώσει από μια μεγάλη τραγωδία» είπε η μητέρα μιλώντας στον βρετανικό Guardian.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ήδη καλέσει τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού σιίτη.

Η μητέρα του νεαρού Αλι αλ-Νιμρ

«Κανένας υγιής και φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα καταδίκαζε ένα 17χρονο παιδί σε μια τέτοια ποινή» δήλωσε η Νούσρα αλ-Αχμεντ κάνοντας λόγο για μεσαίωνα. Στην περίπτωση που η ποινή εκτελεστεί, ο γιος της, 21 ετών σήμερα, θα αποκεφαλιστεί και στη συνέχεια το σώμα του θα σταυρωθεί.

Οπως δήλωσε η μητέρα του, ο Αλι αλ-Νιμρ παραμένει δυνατός παρά τα βασανιστήρια που υπέστη στην φυλακή. «Ο,τι και να μου συμβεί, έχει ήδη συμβεί σε άλλους. Δεν είμαι ο μόνος που θα έχω υποστεί μια αδικία, ούτε και ο τελευταίος που εκτελείται άδικα» της είπε την τελευταία φορά που την είδε στην φυλακή.

Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ, Αμπντάλα αλ Μουαλιμί, είχε αρνηθεί να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη Παρασκευή.

«Ζητούμε από τον κόσμο να σεβαστεί τις δικαστικές μας διαδικασίες, τους νόμους και τους κανονισμούς μας και να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους» είπε.

«Η εφαρμογή της σαρίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η ύψιστη μορφή ανθρώπινων δικαιωμάτων» συνέχισε, και κατέληξε ότι σχετικά με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων «θεωρούμε πως τηρούμε τα υψηλότερα κριτήρια, και εάν αυτό δεν ικανοποιεί κάποιον εδώ ή εκεί, είναι δικό τους και όχι δικό μας πρόβλημα».