Ή κατάρρευση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ή σχηματισμό οικουμενικής, προβλέπει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εφ’ όσον συνεχίσει η κυβέρνηση να ψηφίζει «τρελά μέτρα» κι έτσι καταστεί αντιπαθής στον κόσμο.

Μάλιστα, είπε ότι ο ίδιος το 2009 είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μην σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση «γιατί δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του».

Κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως είχε κάθε διάθεση να ψηφίσει, αλλά δεν μπορεί τελικώς αφού περιλαμβάνει «τρελές απόψεις», όπως το «να πληρώνουμε με κάρτες το delivery και το χαρτζιλίκι για το κουλούρι».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ανέφερε πως συμπαθεί τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας πως θα τον στήριζε πολιτικά, αν έκανε δεκτές τις εννέα προτάσεις του κόμματός του, τις οποίες απηύθυνε με επιστολή στον Πρωθυπουργό «αλλά εκείνος τις αγνόησε».

Κατηγόρησε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μάζεψε όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ διερωτώμενος «δεν μπορεί να βρει άλλα στελέχη;».

Ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία ότι επέδειξε ευθύνη όταν ψήφισε τη συμφωνία «κάνοντας μια παρένθεση σοβαρότητας και σωφροσύνης» και σήμερα επιστρέφει στην αυτοκαταστροφικότητά της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από