Ο καπνός που υπήρχε πάνω από τον τρόπο που η Γερμανία ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 έχει τελικά και φωτιά την οποία αποκαλύπτει το Der Spiegel.

Σύμφωνα με το έγκυρο γερμανικό περιοδικό η Γερμανία εξαγόρασε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 με χρήματα που δανείστηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Adidas .Το Der Spiegel θεωρεί πως ο τότε επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης Φραντς Μπεκενμπάουερ , ο νυν πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και αρκετά ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού ποδοσφαίρου πρέπει να γνώριζαν για τον μυστικό λογαριασμό.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα -περίπου 6,7 εκατ. ευρώ- προκειμένου να εξαγοραστούν οιψήφοι τεσσάρων Ασιατών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανάμεσά τους και ο Νοτιοκορεάτης Δρ. Τσουνγκ Μονγκ Γιουν ο οποίος τιμωρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA με αποκλεισμό έξι χρόνων.Οι Γερμανοί δανείστηκαν τα χρήματα από τους ιδιωτικούςλογαριασμούς του τότε CEO της Adidas Γάλλου ΡόμπερτΛουί Ντρέιφους, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Πέντε χρόνια αργότερα επιστράφηκαν μέσω ενός μυστικού λογαριασμού στη Ζυρίχη που κρυβόταν πίσω από έναν πολύπλοκο ιστό που ήλεγχαν η FIFA και η Οργανωτική Επιτροπή της Γερμανίας.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Δρ. Τσουνγκ είπε στο Der Spiegel πως οι κατηγορίες είναι ανάξιες σχολιασμού.Τόσο ο Μπεκενμπάουερ όσο και ο Νίρσμπαχ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Σε ανακοίνωσή της η γερμανική ομοσπονδία τονίζει πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία στα οικονομικά της στοιχεία, ούτε υπάρχουν ενδείξεις πως εξαγοράστηκαν ψήφοι.Ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μας με μήνυμα του στο twitter σχολίασε: «Οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν». Στις 6 Ιουλίου 2000, η Γερμανία νίκησε στην επίμαχη ψηφοφορία για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006 με ψήφους 12-11 κι ενώ στην τελευταία ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για λόγους που παραμένουν ακόμα άγνωστοι ο Νεοζηλανδός Τσαρλς Ντέμπσι αποφάσισε να απέχε