Δεν πείθουν οι εξηγήσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη για τη δήλωση πόθεν έσχες του και δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά - υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Η "ομολογία" - παραδοχή με καθυστέρηση αρκετών ημερών του Γ. Σταθάκη ότι είναι ο υπουργός που "ξέχασε" να δηλώσει στο "πόθεν έσχες" το 1 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας, κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζει την υπόθεση καθώς έχει "κενά" και "σκιές". Πώς είναι δυνατόν να ξέχασε να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ και να λέει σήμερα ότι η δήλωση του 2012 ήταν "πρώιμη και πιθανόν ατελής"», αναφέρεται η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, οι απαντήσεις του κ. Σταθάκη δεν πείθουν και δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά από εκείνα που υπήρχαν πριν την παραδοχή του και τονίζει ότι «όσον αφορά τον καταλογισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών αυτό, θα το κρίνει η επιτροπή ελέγχου της Βουλής, ωστόσο οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν. Βαραίνουν και τον ίδιο και την κυβέρνηση, που προφανώς τον καλύπτει».

Το Ποτάμι καλεί τη Βουλή να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες, γιατί σημειώνει πως «όλο και πιο συχνά υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν μια καθεστωτική νοοτροπία και δεν θεωρούν υποχρέωσή τους να τηρούν τους νόμους». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από