Από τη στιγμή της άφιξής του στο κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Αττικής, ο επικεφαλής της προσπάθειας για την ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια Δημήτρης Μελισσανίδης έδειχνε σίγουρος ότι η συζήτηση με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου θα αναζωπυρώσει την πίστη για την περάτωση του έργου που θα στεγάσει ξανά μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία εδώ και δώδεκα χρόνια ταλαιπωρείται από εδώ και από εκεί, ούσα Τσιγγάνα.

Η συνάντηση, την οποία η πλευρά της Ενωσης ζήτησε, κανονίστηκε προκειμένου να ενημερωθεί η περιφερειάρχης για όλα όσα αφορούν το γήπεδο που η ΑΕΚ προσπαθεί να κατασκευάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ασφαλώς συζητήθηκε και η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, η οποία έχει ήδη εγκριθεί υπέρ του έργου και αφορά όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν πέριξ του γηπέδου (υπογειοποίηση, πεζόδρομος σύνδεσης με τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού κ.ά.).

Εξερχόμενος από το κτίριο της Περιφέρειας, ο Μελισσανίδης δήλωσε ότι «έγινε μια συνάντηση με την Περιφέρεια και μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Βγάλαμε μια ομάδα εργασίας που θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Περιφέρεια. Και θέλω να πω με λίγες λέξεις ότι το γήπεδο θα το ονομάσουμε Δούρου Αρένα. Τίποτε άλλο».

Νωρίτερα, εντός της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη για το έργο συζήτηση, ο επικεφαλής της προσπάθειας ανέγερσης γηπέδου εκεί όπου άλλοτε στεγαζόταν το Νίκος Γκούμας είπε στη Δούρου, προφανώς αστειευόμενος: «Είναι απόλυτα νόμιμα όσα ζητάμε, σας θέλουμε μαζί μας, γιατί έχουμε το δίκιο μαζί μας και τον νόμο επίσης. Γράψε Ιστορία και εγώ θα βγάλω το γήπεδο Δούρου Αρένα». Από την πλευρά της η Περιφέρεια περιορίστηκε σε μια ξερή ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους των παραγόντων της ΑΕΚ σχετικά με το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΚΑΝΟΝΕΣ. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επανέλαβε ότι κάθε αθλητικό έργο θα πρέπει να σέβεται τους περιβαλλοντολογικούς και πολεοδομικούς κανόνες. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της ΑΕΚ, παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θόδωρος Σχινάς και ο εντεταλμένος για ζητήματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας».

Περιφέρεια: «Ναι, αλλά με σεβασμό στους νόμους»

Η Ρένα Δούρου επανέλαβε την πάγια θέση της περιφερειακής Αρχής ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον και τους πολεοδομικούς κανόνες. Καθώς και ότι όλες οι διαδικασίες θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις ερασιτεχνικές ομάδες, ενώ θα πρέπει να αποδειχθεί η ανταποδοτικότητά τους στην Αυτοδιοίκηση.