Αυξήσεις που φτάνουν κατά περίπτωση και στο 430% για τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων - όπως για την Ακρόπολη και τους χώρους του αθηναϊκού κέντρου, που από τα 12 ευρώ εκτοξεύονται συνολικά στα 52 - προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού ύστερα από χθεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Με τα ισχύοντα 12 ευρώ ο επισκέπτης είχε πρόσβαση στην Ακρόπολη με τις κλιτύες και σε έξι ακόμη χώρους, ενώ με τα νέα δεδομένα η είσοδος μόνο για τον Ιερό Βράχο και τις κλιτύες θα κοστίζει 20. Αν θέλει να δει και τους έξι χώρους θα πρέπει να καταβάλει συνολικά 52 ευρώ.

Σε μεγάλο ποσοστό οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται κατά 100% (Λίνδος, Ελευσίνα, Φαιστός, Αρχαία Μεσσήνη κ.α.), ενώ εισιτήριο αποκτούν χώροι που ώς τώρα είχαν ελεύθερη είσοδο, όπως το Σαγκρί στη Νάξο ή το Κάστρο Αντιρρίου. Ειδικά στην Αμφίπολη, όπου ώς τώρα η είσοδος στον χώρο ήταν ελεύθερη και το εισιτήριο του μουσείου κόστιζε 2 ευρώ, τώρα θεσπίζεται ενιαίο εισιτήριο για χώρο και μουσείο προς 6 ευρώ.

Στην ίδια γνωμοδότηση προβλέπεται την περίοδο Νοεμβρίου - Απριλίου οι τιμές να μειώνονται κατά 50%, ενώ διατηρούνται οι ημέρες ελευθέρας εισόδου και οι ομάδες που δικαιούνται δωρεάν είσοδο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το 30% των εισόδων τόσο στην Ακρόπολη όσο και στην Αρχαία Ολυμπία να είναι ελευθέρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από