Για μεγάλη δοκιμασία την οποία θα περάσει η νέα ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κάνουν λόγο οι New York Times στην ενότητα που περιγράφει τα κρίσιμα θέματα των επόμενων ημερών ανά τον κόσμο.

Οπως γράφουν χαρακτηριστικά, «η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη δοκιμασίας αυτή την εβδομάδα με το μπαράζ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας να περάσουν από τη Βουλή και να γίνουν νόμος».

Προσθέτει η εφημερίδα ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Αναφέρει ωστόσο πως η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη για να ξεκλειδώσει η δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η Αθήνα με τους δανειστές της τον προηγούμενο Αύγουστο έπειτα από αρκετούς μήνες «ταραχωδών διαπραγματεύσεων».