Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση.

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Κρ. Λαγκάρντ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.