Η στάση του σώματος του Σάσα Τζόρτζεβιτς στα τελευταία λεπτά του χθεσινού ντέρμπι πρόδιδε την εσωτερική κατάσταση του σέρβου προπονητή. Ορθιος αλλά με πόδια σταυρωμένα, ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός σπαταλούσε το +15 επιτρέποντας με δικά του λάθη στον Ολυμπιακό να πλησιάσει, εξέπεμπε αυτοπεποίθηση μεταδίδοντας τη σφοδρή πίστη για τη νίκη προς τους Πρασίνους. Εχοντας υπάρξει όχι απλώς σπουδαίος παίκτης αλλά ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με μνημειώδη «one man show» τη δεκαετία του ’90, o 48χρονος προπονητής γνωρίζει τέλεια την ψυχολογία των παικτών και πιστώνεται μεγάλο ποσοστό της χθεσινής πειστικής πρόκρισης του Παναθηναϊκού.

Η αμυντική αντιμετώπιση του πικ εντ ρολ του Ολυμπιακού παρέπεμπε στα ματς της Εθνικής Σερβίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Χρησιμοποίησε δύο παίκτες για να σταματήσουν τον ηγέτη Βασίλη Σπανούλη και τον εκάστοτε παρτενέρ του στην επίθεση, θωράκισε τη ρακέτα με τον «τερματοφύλακα» Ογκνεν Κούζμιτς και έδωσε εντολή στους δύο συμπαίκτες του να προφυλάσσουν το ζωγραφιστό ρισκάροντας το μακρινό σουτ των γηπεδούχων, που έσπασαν τα στεφάνια (5/30 τρίποντα). Ενας ανερχόμενος σταρ (και) της προπονητικής, όμως, ξέρει όχι μόνο να προστάζει, αλλά και να ακούει. «Κάποια στιγμή, ο Καλάθης είπε τη γνώμη του για ένα σύστημα και ο κόουτς το δέχτηκε και το άλλαξε, με αποτέλεσμα να βγει το κάρφωμα του Πάβλοβιτς» αποκάλυψε ο Τζέιμς Φελντέιν στα «ΝΕΑ» δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την αποθέωση των Πρασίνων στο Divani Caravel και εξηγώντας ότι έχει κρατήσει αρκετό χώρο στο κινητό του για να βιντεοσκοπήσει την υποδοχή μετά τον θρίαμβο στο ΣΕΦ.

«Φυσικά και είχαμε προετοιμαστεί για τον Σπανούλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ετοιμάζεσαι να αντιμετωπίσεις τα δυνατά του σημεία. Ενα μεγάλο μπράβο στον Νικ (Καλάθη) και στον Μήτσο (Διαμαντίδη) που ήταν συγκεντρωμένοι, αλλά και στους ψηλούς μας και ειδικά στον Κούζμιτς» δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος περιμένοντας τον Ολυμπιακό σε εννέα ημέρες στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα προανήγγειλε την προσπάθεια που θα καταβάλει με τους συνεργάτες του: «Είναι μια σπουδαία νίκη. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή. Πρέπει, όμως, να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος».

n Μετά τον Κολοσσό Ρόδου (70-66), το Λαύριο (76-56) και τα Τρίκαλα (82-67), ο νεοφώτιστος στην Α2 Φάρος Κερατσινίου «τύφλωσε» και τέταρτη ομάδα της Α1 επικρατώντας (61-59, κ.α. 56-56) της Κηφισιάς στην παράταση και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τους νικητές, οι οποίοι παρουσιάζουν ρόστερ Α1, ξεχώρισαν οι Μπατής (12 π., 8 ρ.), Παπαμακάριος (12 π.), Λιακόπουλος (11 π., 6 ρ.), Καράμπουλας (9 π., 4 ρ.) και Πετροδημόπουλος (7 π., 8 ρ.), ενώ από την Κηφισιά ήταν εξαιρετικός ο Δημήτρης Μαυροειδής (23 π., 13 ρ.) και τον ακολούθησε ο Λεωνίδας Κασελάκης (13 π., 9 ρ.).