Κυνηγώντας το απόλυτο ρεκόρ της σύγχρονης ιστορίας του, να ξεκινήσει δηλαδή το πρωτάθλημα με οκτώ σερί νίκες, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί εάν ο Ολυμπιακός υποτάξει την ΑΕΚ εντός έδρας (17/10) και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (25/10), ο προπονητής των Ερυθρολεύκων Μάρκο Σίλβα διαχειρίζεται το πλούσιο ρόστερ του όπως ακριβώς το θέτει ο αυστριακός διηγηματογράφος Ούγκο φον Χόφμανσταλ: «Το βάθος πρέπει να είναι κρυμμένο. Πού; Στην επιφάνεια».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 38χρονος Πορτογάλος δεν διαθέτει απλώς ένα αξιοζήλευτο ρόστερ, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά καταφέρνει να το αξιοποιεί στον υπέρτατο βαθμό και να το βγάζει στην επιφάνεια συνδυάζοντας εξαιρετική διαχείριση και ουσία. Στα συν του Σίλβα είναι ότι οι Πειραιώτες, που μέσα στην ίδια εβδομάδα έκαναν την υπέρβαση στην έδρα της Αρσεναλ και πέρασαν νικηφόρα από την Τούμπα, πέτυχαν την καλύτερη δυνατή χημεία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και αυτό το πιστώνεται ο προπονητής.

Κι αν υπάρχουν δύο εντυπωσιακά στοιχεία, δεν είναι η χρησιμοποίηση 23 παικτών στη Σούπερ Λίγκα, όταν οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού επιδεικνύουν μικρότερο ρόστερ, αλλά το ότι ο τελευταίος παίκτης σε χρόνο συμετοχής είναι ο ποιοτικός Νταβίντ Φουστέρ, ενώ ο αριθμός των σκόρερ έχει εκτοξευθεί στους δέκα! Δεν είναι τυχαίο ότι το βρετανικό δίκτυο BT Sport πραγματοποίησε ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν του Εστεμπάν Καμπιάσο, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις των πρώην προπονητών του στην Ιντερ, Ζοζέ Μουρίνιο και Κλάουντιο Ρανιέρι, ενώ οι Ευρωπαίοι εμφανίζουν μεγάλη σπουδή για την εικόνα του Κώστα Φορτούνη στις σπουδαίες νίκες του Ολυμπιακού.

Αν συνυπολογίσουμε ότι: 1) ο Τζίμι Ντουρμάζ δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς εμφανίζεται οπλισμένος με πανίσχυρο κίνητρο στις εγχώριες διοργανώσεις, 2) τρεις ποδοσφαιριστές (Ντουρμάζ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς) δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Αρσεναλ και ήταν εντελώς φρέσκοι στην Τούμπα, 3) τουλάχιστον ένας ποιοτικός παίκτης βρίσκεται πίσω από τον βασικό σε κάθε θέση, με αποκορύφωμα την παρουσία του Στέφανου Καπίνο πίσω από τον «διαστημικό» Ρομπέρτο και 4) από τους 33 ποδοσφαιριστές δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί εννέα (Καπίνο, Μανιάτης, Αυλωνίτης, Γούτας, Μπεν, Τζανδάρης, Ζντιέλαρ, Πουλίδο, Γιαννιώτας), εξηγούνται τα αποτελέσματα και οι φιλοδοξίες του φετινού Ολυμπιακού.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι Ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να κερδίσουν ένα καινούργιο στοίχημα, καθώς η επόμενη στροφή της σεζόν περιλαμβάνει τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μιας ομάδας η οποία δεν έχει χρειαστεί ακόμη να διαχειριστεί κάποια αγωνιστική κρίση.