Η προσθήκη του Ντιέγκο Μπουονανότε έφερε καλά και κακά νέα για τον προπονητή της ΑΕΚ. Είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία τέρματα, μετρώντας λιγότερα αγωνιστικά λεπτά από όλους τους άλλους μεσοεπιθετικούς της ομάδας που έχουν σκοράρει, ενώ τα γκολ του συνδυάστηκαν με νίκες. Αυτό είναι το καλό νέο. Το κακό μαντάτο έχει να κάνει με την προσαρμοστικότητά του στις απαιτήσεις του Τραϊανού Δέλλα, ειδικά σε αυτές που αφορούν το τακτικό κομμάτι. Ο Αργεντινός είναι μικρός το δέμας (με μπόι 1,57 μ.) και είναι λογικό να μην ειδικεύεται στο να κερδίζει μονομαχίες σώμα με σώμα. Ωστόσο, αυτό το σωματικό ντεζαβαντάζ του δεν προσπαθεί να το καλύψει έστω καλύπτοντας χώρους και βοηθώντας στη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Επί παραδείγματι, στον αγώνα της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο (αποκαλούμενος και) Νάνος δεν έδωσε ούτε μία βοήθεια της προκοπής στον Ροντρίγκο Γκάλο, παρά το γεγονός ότι ο αριστερός εξτρέμ των γηπεδούχων Ροντρίγκες εξέθετε τον δεξιό μπακ της Ενωσης ξανά και ξανά σε διαδοχικές φάσεις.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, αυτό κόντρα στη Βέροια, ο Μπουονανότε πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και ακολούθως έγινε αλλαγή από τον προπονητή. Δεν έδειξε δυσαρέσκεια, ωστόσο δεν περίμενε ότι θα έμενε εκτός ενδεκάδας στον αγώνα της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο λόγος που ο Δέλλας τον κράτησε στον πάγκο αφορούσε ακριβώς την αδυναμία του να βοηθήσει ανασταλτικά. Και επειδή η ομάδα του Περιστερίου διαθέτει πλειάδα ικανών και γρήγορων μεσοεπιθετικών (Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Γκαρσία, Μαρσελίνιο), επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον σαφώς πιο μαχητικό Βαγγέλη Πλατέλλα.

Τι θα πράξει όμως ο 39χρονος τεχνικός στο ντέρμπι του μεθεπόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ολυμπιακό; Θα δώσει στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας φανέλα βασικού ή μήπως οι αμυντικοκεντρικές προσεγγίσεις που αδιαμφισβήτητα θα έχει η Ενωση στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα τον διατηρήσουν στον πάγκο; Και ποια, αλήθεια, θα είναι η αντίδραση του Αργεντινού, ο οποίος μετά το ματς με τον Ατρόμητο αποχώρησε από το ΟΑΚΑ έχοντας κατεβασμένα μούτρα και με το ζόρι υπέγραψε δύο-τρία αυτόγραφα σε μικρά παιδιά που τον περίμεναν καρτερικά; Καυτή η πατάτα!