Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στον πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσος Κοέλιο για τη νίκη του κεντροδεξιού κυβερνητικού του συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν χθες στην Πορτογαλία.

«Συγχαρητήρια στον Πέδρο Πάσος Κοέλιο για τη νίκη του σε μια εκλογική ημέρα πολιτικής συνείδησης υποδειγματικού χαρακτήρα. Οι Πορτογάλοι κερδίζουν», σχολίασε ο Ραχόι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός στην Πορτογαλία κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες με 38,6% των ψήφων έναντι 32,4% που έλαβε το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η νίκη του αυτή απέχει ωστόσο πολύ από το 50,4% που είχε εξασφαλίσει το 2011.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Πορτογαλίας, η συντηρητική κυβέρνηση του Ραχόι στην Ισπανία, η οποία είχε διαδεχθεί και αυτή τους Σοσιαλιστές στην εξουσία το 2011, πολλαπλασίασε τα μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Επίσης όπως και ο ομόλογός του Κοέλιο, ο Ραχόι εξασφάλισε μια δεύτερη θητεία στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν τον Δεκέμβριο στην Ισπανία.